RSS

Rasist – jag?

07 Jan

Man kan verkligen bli heltokig så fort jag öppnar munnen för att protestera mot förtryck av kvinnor på ett eller annat sätt med religion eller utan religionen.

Jag står för det jag säger. Jag står för det jag tror på. Min bakgrund är att jag har studerat religion, jag har varit på föreläsningar. Jag har lyssnat på livsberättelser från kvinnor med eller utan religiösa bakgrunder. Det jag blir så heligt förbannad över är att det i stort sett ser lika ut på synen av kvinnan inklusive vår egen religion  Kvinnan ska vara tyst i församlingen, underlägsen sin make. Religion i många avseenden används att förtrycka kvinnors ställning i samhället och i familjen. Detta anser jag är FEL!

Kvinnor, barn o män är alla människor och alla har lika värde oavsett kön. Är jag rasist att tycka så? Ja tydligen!

Well fuck you!

Jag arbetar för kvinnors rätt att vara jämlik och jag kommer tycka att bort-gifte oavsett ålder oavsett om det är för pengar, samhälles krav etc som inte har med egen vilja från båda partners sidor ÄR förbanna mig FEL!

Ingen ska behöva ingå ett äktenskap emot sin egen vilja eller eget förstånd. Sker det även då de är för unga div icke myndiga utan i jämn-förstånd mellan 2 familjer är det också FEL!

Undermeningen i detta är att det blir traumatiskt för utsatta individer.  Vem vill ha sex med någon man inte älskar? om man då inte är protusiterad vill säga och gör det mot betalning. Vilken kvinna eller ungdom vill ha det med en dubbelt så gammal man? Inte många kan jag ärligt säga eller en ung man med en gammal kvinna. Vad innebär detta då. Jo kvinnan/mannen kan vägra. Då blir hon misshandlad eller våldtagen i sitt eget hem där hon borde vara trygg. Inte alltid kanske men oftast för mannen anser det vara sin rätt då de är gifta. Många kvinnor vittnar om detta, de måste foga sig för att överleva. Kvinnans status i familjen är inte hög, den är inte jämställd heller. Kvinnor som flyr för att deras tillvaro är så hemsk att de har få val fly eller dö – självmord. Fly med eller utan sina barn. De kan aldrig återvända för då ligger det en dödsdom över dem.

I vissa länder kan de begära skilsmässa men i och med det så utsätter de sig själva för fattigdom och prostitution blir deras väg för att kunna överleva och ev föda sina barn utan man. Många fattiga samhällen idag bygger på sådana regler och detta är vad jag blir förbannad över!

INGEN kvinna, barn eller man ska tvingas in i ett äktenskap emot deras egen vilja som det då görs och accepteras världen över. Men nej jag gör inte detta. Det finns mycket kvar att arbeta för även här i vårt upplysta samhälle men ingen ska få mig tyst heller för att det kan anses rasistiskt som nu är vår stora rädsla i att bli kallad idag – NEJ jag är inte rasistisk men jag protesterar mot förtryck mot kvinnor med eller utan hjälp av religion det är rent av sagt för jävligt! Förtryck och slaveri ska ju vara förbjudet ändå finns det! Förklara då för mig hur FN jag i detta fall ska vara en rasist för att jag protesterar mot förtryck och arbetar mot jämställdhet  Ja kalla mig vad ni vill men varje människa har rätten över sitt eget liv det ska ingen annan ha!

PUNKT SLUT!!!

https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=pooQFiaCFAI&feature=endscreen

https://www.youtube.com/watch?v=deoknt3uocY

https://www.youtube.com/watch?v=QfgMub2PTn0

https://www.youtube.com/watch?v=m8LLQaeJkYg

http://www.dn.se/kultur-noje/nahid-persson-filmar-prostitutionen-i-iran

 
Leave a comment

Posted by on January 7, 2013 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: